zondag 24 februari 2013

Een NIEUWE pennenzak

Patroon van een rechtopstaande pennenzak zie KVLV boek (Zo gemaakt). Ik heb bij de schets de maten bijgeschreven zo kan je dit overnemen op ruitjespapier. Dit 2 keer in buiten-en binnenstof en ook in fiberfill voor de stevigheid, een rits van 20 cm, flapjes voor de rits. Het groene lintje dient als treklint en houvastint van de pennenzak (zie je later wel)
stof: stoffen Van Leuven
Voorzie de rists van twee flapjes, stik deze vast. Ik knip de ristsluiting iet korter zodat bij het keren dit stofje mooi op zijn plaats komt te zitten. Leg de binnen stof met goede kant naar boven. Plaats je rits er op, goede kant naar boven, leg je buitenstof met goede kant naar binnen er mooi op en stik hierlangs met een ritsvoetje.
Doe dit ook voor de ander kant van je pennenzak
( extra uileg rits in   pennenzak , van OOn, hele goeide uitleg!)

Hier zie je beide kanten reeds vasthangen aan de rits. De beide kanten van de rits zijn doorgestikt. Dan leg je de buitenstof en binnenstof op elkaar (zie foto linksonder) en je stikt de zijnaden en de ondernaad vast. Bij het vaststikken van de zijnaden in de buitenstof heb ik er ook een dubbelgevouwen groen lintje tussen gestoken. Dat zal er later voor zorgen dat je iets makkelijker de pennenzak kan vasthouden en openmaken. Als je goed kijkt zie je in de binnenstof een keergat. De bodemnaden (zie schets) mag je nog niet vaststikken.


Speldt de bodemnaden (zie schets) van de binnenstof en van de buitenstof mooi op elkaar. Stik deze mooi door. Ik heb dat twee keer gedaan voor de stevigheid.

Keer alles door het keergat. Zorg dat alle hoekje hun mooie vorm hebben. Naai het keergat dicht met een blinde steek. Op de onderste foto in het midden zie je mooi het treklint en het houvast lintje
Klaar is kees. Weer een nieuw soort pennenzak.
Zoon en dochter hebben beide een nieuwe pennenzak. Voor de dochter omdat ze dat gewoon wou en zoon zijn pennenzak was aan vernieuwing toe. Blijkbaar is een boekentas in het middelbaar minder vriendelijk voor een pennenzak.
Zoon zijn pennenzak is op het principe van Oon gemaakt. Ik heb er zelf wel extra flapjes stussen getoken dat maakt het openmaken, vasthouden van de pennenzak toch een pak gemakkelijker.
stof pennenzak broer: Modecoupon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...