vrijdag 1 november 2013

kOffErTjE mEt PriKKuSSeN

 
Voor Rikke's  geboortedisplay heb ik het koffertje voorzien van een prikkussen
Wel hier dmv foto' s en een beetje uitleg
wat meer info over hoe je dit maken kan
 
Benodigdheden: karton, plakband, een stuk stof groter dan het karton, schaar, potlood, wasknijpers, linten en houtlijm
 
 1. teken de vorm van het deksel van de koffer over op een stuk karton
 2. knip dit uit, leg dit op je deksel en schat hoeveel mm het te groot is. Vaak gaat dit over 2 à 3mm. Verklein het stuk karton door op enkele mm van de rand van het karton te knippen. Als je mooi de vorm volgt heb je het karton verkleint
 3. Leg het karton in het deksel, als het past kan je naar de volgende stap gaan. Is het nog te groot herhaal dan stap 2. Let wel op dat je niet te veel wegknipt.
 1. Neem een stuk fiberfill en teken de vorm van het karton over. Knip vervolgens uit.
 2. Neem een stuk stof dat iets groter is dan je karton. Leg het karton hierop. Teken vervolgens de vorm groter, op een afstand van 3 cm van je karton, over. Knip dit uit
 3. Leg je stof met de goede kant op de tafel. Plaats in het midden de fiberfill en en dan het stuk karton. Vouw vervolgens de randen van de stof over het stuk karton en bevestig met stevige plakband. Doe dit voor alle zijden en dan merk je dat de stof op deze manier rond het karton wordt opgespannen.
 1. Wanneer je het karton omdraait merk zie je het resultaat: een prikkussen dat in je deksel past en waar je mbv speldjes spulletjes kan aan bevestigen of ophangen.
 2. Ik heb het prikkussen voorzien van Rikke haar naam. Dit is gedaan met flockfolie. Je kan dit voor het bevestigen van de stof aanbrengen of zoals ik het gedaan heb nadat je het kussen hebt samengesteld. Ik heb er voor gekozen om de naam er op te strijken wanneer het kussen gemaakt was omdat ik de naam zo beter in het midden kon zetten.

 1. Het deksel van de doos kan mbv lintjes recht blijven staan. Dit bekom je door de lintjes te bevestigen achter het prikkussen. En later ook aan het bakje van de koffer.
 2. Doe lijm op het deksel van de koffer. Leg je lint er op.
 3. Doe lijm over heel het deksel en over heel de achterkant van je prikkussen. Bevestig nu je prikkussen op het deksel van de koffer, zorg dat de linten buiten je koffer liggen.
 4. Druk heel goed aan, houtlijm droogt vrij snel. Je kan er ook gewichtjes opzetten om het aandrukken te vergemakkelijken

 
Hier zie je hoe je de linten aan de binnenkant van het koffertje bevestigd 
 1. Neem een stuk karton, doe daar houtlijm op. span je lint zodanig aan dat het deksel van de koffer mooi recht blijft staan. Neem het stukje karton en stop het lint tussen de kofferrand en het stuk karton. Druk goed aan, je kan hiervoor ook wasknijpers gebruiken. Doe dit aan beide zijden.
 2. Let er wel goed op dat het deksel van het koffertje net een beetje meer naar achteren gaat dan gewoon recht opstaand want anders valt het deksel steeds weer dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...